bus auto fiets
Menu

Over Molenhoek-Zuid

Met Molenhoek-Zuid ontwikkelen we een gevarieerde nieuwe wijk in Molenhoek, vlak bij de rivier de Maas. Een natuurrijke plek waar uiteenlopende doelgroepen straks heerlijk kunnen wonen!

Molenhoek

Prachtig wonen voor iedereen

In de gebiedsvisie van Molenhoek-Zuid is veel aandacht voor leefbaarheid, groen en een gevarieerd woningaanbod. Dit gevarieerde aanbod uit zich in woningen voor diverse doelgroepen, zoals starters en senioren, en in verschillende prijsklassen. Kortom: een fijne nieuwe wijk voor iedereen. De 3 woonsferen hiernaast – een conceptverkaveling uit de gebiedsvisie – benadrukken de verschillende kwaliteiten per gebied. Vastgesteld is dat er circa 250 woningen bijkomen. Het woningbouwprogramma ziet er als volgt uit:
• Circa 50% vrije sector;
• Circa 30% onder de NHG-grens en middenhuur;
• Circa 20% sociale huur.

Hieronder zie je een 3D-impressie van Molenhoek-Zuid (klik voor grotere versie)

Waarom Molenhoek-Zuid?

  • Groen en ruimtelijk wonen

  • Dichtbij de stad (Nijmegen)

  • Gevarieerd woningaanbod

Molenhoek Zuid Participatieavond

Participatie en klankbordgroep

In het kader van het participatieproces zijn er 3 informatie- en participatieavonden gehouden en er is een enquête verstuurd om input van belanghebbenden op te halen. Dit draagt bij aan een gevarieerde wijk, waar voor iedere woonwens een passende woning is te vinden: een belangrijke doelstelling van Molenhoek-Zuid. Ook is er een klankbordgroep samengesteld met een brede afspiegeling van geïnteresseerden en belanghebbenden.

Tijdens de participatieavonden zijn de aanwezigen geïnformeerd over de plannen voor Molenhoek-Zuid. We kijken terug op geslaagde bijeenkomsten, vanwege de grote betrokkenheid en vele ideeën vanuit de gemeenschap. Hieronder kun je de themapanelen bekijken en zie je de reactiepanelen.

Bekijk de

themapanelen

Bekijk de 

architectuurstijlen

Update

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte