bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Update Molenhoek-Zuid

26 februari 2024

In dit artikel geven we je een update over de actuele status en planning van nieuwbouwproject Molenhoek-Zuid.

Overeenkomst 50 sociale huurwoningen getekend
Met woningcorporatie Destion is de overeenkomst voor de aankoop en realisatie van 50 sociale huurwoningen getekend, waarvan 35 appartementen en 15 grondgebonden woningen. De woningen worden in een cluster gerealiseerd, waarbij ze uitkijken op de gemeenschappelijke binnentuin. Hieronder zie je een impressie. Samen met de eerder met The Three Towers B.V. beklonken overeenkomst, voor 30 grondgebonden huurwoningen, vormen deze woningen de eerste fase, ook bekend als de Entreezone.

Wat betreft het inschrijven voor deze huurwoningen:

  • De 50 sociale huurwoningen en -appartementen zullen door woningcorporatie Destion worden toegewezen en verhuurd;
  • Over het inschrijven voor de 30 middeldure huurwoningen volgt later meer informatie via deze website en de nieuwsbrief.


Impressie appartementen, grondgebonden woningen (rechts) en binnentuin Entreezone

Maarten Geerts, projectontwikkelaar bij Van de Klok, namens VOF Molenhoek Zuid, deelt zijn enthousiasme: “Het is voor ons een geweldige stap richting de realisatie van deze mooie wijk. Om dan ook nog direct de doelgroepen te kunnen bedienen waar de woningnood het hoogst is, is extra mooi meegenomen.”

Deelgebieden en fasering Molenhoek-Zuid
Met Molenhoek-Zuid komt er een breed woningaanbod voor zowel starters, doorstromers als senioren. De nieuwe wijk zal bestaan uit 3 deelgebieden: Dorps Wonen, Entreezone en Wonen aan de Maas. Alle woningen worden energieneutraal en er is veel oog voor een kwalitatief woongebied met veel groen. Zo ontstaat er een toekomstbestendige woonwijk voor Molenhoek en omgeving. Het gevarieerde woningaanbod en het groen zijn op de onderstaande luchtimpressie goed zichtbaar, er lopen diverse groengebieden door de wijk.

De woningen van Molenhoek-Zuid worden in verschillende fases gerealiseerd. De Entreezone – met 35 sociale huurappartementen, 15 sociale huurwoningen en 30 middeldure huurwoningen – is de eerste fase. Het streven is om in het derde kwartaal van dit jaar de eerste woningen in verkoop te brengen. Het gaat om grondgebonden hoek- en tussenwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en levensloopbestendige woningen uit het deelgebied Dorps Wonen. Voor het deelgebied Wonen aan de Maas, bestaande uit 3 appartementengebouwen aan de Maas, starten wij in het eerste kwartaal van dit jaar de ontwerpfase op.


Luchtimpressie Molenhoek-Zuid: aandacht voor groen en mooie ligging aan de Maas