bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Status en planning Molenhoek-Zuid

8 november 2023

Je leest in dit artikel over de actuele status en verwachte planning van Molenhoek-Zuid.

Status en planning
Vanwege een beroepsprocedure bij de Raad van State is het bestemmingsplan van Molenhoek-Zuid nog niet onherroepelijk. Momenteel vinden er gesprekken plaats met de bezwaarmaker. Naar verwachting zal het bestemmingsplan begin 2024 onherroepelijk worden. Tegelijkertijd zijn er de afgelopen periode goede stappen gemaakt met de verdere uitwerking van het plan en krijgt de inrichting van de nieuwe wijk steeds meer vorm. Zo komt het moment van daadwerkelijke actie op de locatie steeds dichterbij.

De woningen van Molenhoek-Zuid worden in verschillende fases gerealiseerd. Zo bestaat de eerste fase uit 50 sociale huurwoningen en 30 middeldure huurwoningen. Naar verwachting kunnen we in het derde kwartaal van volgend jaar jaar starten met de realisatie van deze eerste fase. De actuele planning en ambitie is om:

  • het eerste kwartaal van 2024 te starten met het bouwrijp maken van de locatie;
  • medio 2024 te starten met de verkoop van de koopwoningen van de tweede fase;
  • het derde kwartaal van 2024 te starten met de bouw van de eerste fase.

Updates via deze website + nieuwsbrief
Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is, kunnen we een concretere planning geven. Ook delen we tegen die tijd meer informatie over de eerste woningen die naar verwachting halverwege 2024 in verkoop gaan. Via deze website en de nieuwsbrief van Molenhoek-Zuid houden we je op de hoogte van de actuele status en planning van dit mooie project!