bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Overeenkomst getekend voor 50 sociale huurwoningen bij Molenhoek-Zuid

15 februari 2024

Molenhoek-Zuid heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de ondertekening van een tweede overeenkomst.

Nieuwbouwproject Molenhoek-Zuid heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de ondertekening van een tweede overeenkomst. Woningcorporatie Destion heeft zich officieel verbonden aan de realisatie van 50 sociale huurwoningen, waarvan 35 appartementen en 15 grondgebonden woningen, in Molenhoek-Zuid. Deze nieuwe overeenkomst komt na de eerder gesloten overeenkomst met The Three Towers, die tekende voor 30 grondgebonden huurwoningen binnen het project. Samen vormen deze 80 woningen fase 1 van Molenhoek-Zuid, ook wel bekend als de Entreezone.

Maarten Geerts, projectontwikkelaar bij Van de Klok: “Het is voor ons een geweldige stap richting de realisatie van deze mooie wijk. Om dan ook nog direct de doelgroepen te kunnen bedienen waar de woningnood het hoogst is, is extra mooi meegenomen.”

Inmiddels is begonnen met het verwijderen van asbest in de gebouwen. Aansluitend zullen de opstallen op locatie worden gesloopt en de verharding worden verwijderd. Na de sloop wordt de locatie gereed gemaakt voor de realisatie. Het streven is om in het vierde kwartaal van dit jaar te starten met de bouw.


Impressie appartementen en binnentuin Entreezone 

Deelgebieden en fasering van Molenhoek-Zuid
Met Molenhoek-Zuid komt er een breed woningaanbod voor zowel starters, doorstromers als senioren. De nieuwe wijk zal bestaan uit 3 deelgebieden: Dorps Wonen, Entreezone en Wonen aan de Maas. Alle woningen worden energieneutraal en er is veel oog voor groene kwaliteit. Zo ontstaat er een toekomstbestendige woonwijk die een impuls geeft aan Molenhoek en omgeving. Naast het gevarieerde woningaanbod heeft ook groen een belangrijke plek in de plannen. Dit is op de luchtfoto zichtbaar door de groengebieden die door de wijk lopen.


Vogelvluchtimpressie Molenhoek-Zuid

De woningen van Molenhoek-Zuid worden in verschillende fases gerealiseerd. De Entreezone - met 35 sociale huurappartementen, 15 sociale huurwoningen en 30 middeldure huurwoningen – is de eerste fase. Het streven is om in het derde kwartaal van dit jaar de eerste woningen in verkoop te brengen. Het gaat om grondgebonden woningen uit het deelgebied Entreezone en uit het deelgebied Dorps Wonen. Voor het deelgebied Wonen aan de Maas, bestaande uit 3 appartementengebouwen aan de Maas, start in het eerste kwartaal van dit jaar de ontwerpfase. Op de hoogte blijven? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief