bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Geslaagde participatieavond Molenhoek-Zuid

31 maart 2022

Op de eerste participatieavond voor Molenhoek-Zuid werden veel goede ideeën en suggesties gedeeld.

Op dinsdagavond 29 maart organiseerden de ontwikkelaars KlokGroep Wonen, Jansen Bouwontwikkeling en Exploitatiemaatschappij Molenhoek in samenwerking met de gemeente Mook en Middelaar de eerste van een serie van 3 participatieavonden met betrekking tot de nieuwbouwplannen in Molenhoek-Zuid. Aan de hand van diverse panelen werd de op 10 maart vastgestelde Gebiedsvisie toegelicht.

Veel ideeën en reacties
Bezoekers werden uitgenodigd om door middel van post-its reacties, ideeën en suggesties te geven op de stedenbouwkundige opzet van de wijk en de thema’s wonen, groen & water en mobiliteit. Circa 200 mensen hebben een bezoek gebracht aan deze avond en gaven uiteenlopende reacties, waardoor zinvolle gesprekken op gang kwamen. Betaalbaarheid, duurzaamheid en klimaatbestendigheid waren veel terugkerende onderwerpen van gesprek. Via onderstaande link kun je de getoonde panelen nogmaals terugzien.

Bekijk de panelen

Bekijk hier de panelen met reacties via de post-its

De komende periode zullen de ontwikkelaars de ideeën en suggesties verder inventariseren en prioriteren. In de volgende bijeenkomst op donderdagavond 5 mei zullen wij hierop een terugkoppeling geven en kunnen we een globale planning voor de komende periode delen.

Klankbordgroep
Wij zijn op zoek naar deelnemers voor de klankbordgroep, die samen met ons als afgevaardigden van alle belangstellenden willen meedenken over diverse onderwerpen die betrekking hebben op de ontwikkeling. Wil je deelnemen aan de klankbordgroep, meld je dan vóór vrijdag 15 april aan via onderstaande button. Wij zullen uit de aanmeldingen tien kandidaten selecteren die een zo breed mogelijke afspiegeling vormen van de belangstellenden. Wij verwachten dat we naast nog twee participatieavonden met de klankbordgroep nog zo’n 3 keer bij elkaar zullen komen.

Aanmelden klankbordgroep

Dit kun je verwachten
Via deze website en de nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen. Heb je vragen, dan kun je deze stellen via de contactpagina of de chatfunctie binnen je accountomgeving (via deze pagina maak je binnen 2 minuten een account aan).

De volgende participatieavond vindt plaats op donderdag 5 mei in gemeenschapshuis De Wieken. De avond start om 19.00 uur en eindigt om ca. 20.30 uur. Graag tot ziens!