bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Bouwdoek Molenhoek-Zuid onthuld

30 mei 2023

Donderdagmiddag 25 mei jl. werd het bouwdoek van nieuwbouwproject Molenhoek-Zuid onthuld.

Het bouwdoek van circa 12 bij 4 meter groot laat een vogelvluchtimpressie van de nieuwe woonwijk zien. Het doek bevindt zich aan de bedrijfsgevel van Gelmo aan de Rijksweg in Molenhoek, ter hoogte van de projectlocatie van Molenhoek-Zuid.

Gemeente en ontwikkelaars
Bij de onthulling van het bouwdoek waren onder meer de gemeente Mook en Middelaar, Exploitatiemaatschappij Molenhoek, Jansen Bouwontwikkeling en Van de Klok aanwezig. Onlangs hebben deze partijen de afspraken voor de ontwikkeling van Molenhoek-Zuid officieel vastgelegd door de anterieure overeenkomst van het project te tekenen.

De onthulling van het bouwdoek is een volgende stap voor nieuwbouwproject Molenhoek-Zuid, waarmee er de komende jaren circa 250 woningen en appartementen in de gemeente Mook en Middelaar bij komen. Vorige maand stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan vast voor de realisatie van de nieuwe wijk. Naar verwachting is het bestemmingsplan in juni/juli 2023 onherroepelijk, waarna de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van de locatie en de ontwerpfase voor de eerste woningen starten.

Groene wijk met 3 deelgebieden
Op het bouwdoek is een vogelvluchtimpressie van de woonwijk te zien. De nieuwe wijk met een groene en ruimtelijke opzet bestaat uit 3 deelgebieden: Dorps Wonen, Entreezone en Wonen aan de Maas. Binnen deze gebieden komt een gevarieerd woningaanbod, met gezinswoningen, betaalbare rijwoningen, levensloopbestendige woningen, sociale huurappartementen, maar ook luxe appartementen en (half)vrijstaande woningen. Alle woningen zijn energieneutraal. Zo ontstaat er een toekomstbestendige woonwijk die een impuls geeft aan Molenhoek-Zuid. Via deze website worden updates gedeeld en ook is het mogelijk om je aan te melden voor de nieuwsbrief.