bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Actuele stand van zaken | Molenhoekdag

15 september 2022

In dit bericht geven we je een update over de actuele status van Molenhoek-Zuid.

Status stedenbouwkundig plan en ontwerpbestemmingsplan
Momenteel worden de laatste onderdelen van het stedenbouwkundig plan uitgewerkt. Hierin staan alle elementen weergegeven die ruimte vragen: van de kavels en woningen tot het groen, de wegen, parkeerplaatsen en speelvoorzieningen. Ook zijn in het stedenbouwkundig plan zaken vastgelegd als de verkeersontsluiting en duurzaamheidsmaatregelen die worden genomen.

Het ontwerpbestemmingsplan is afgerond en het streven is nog steeds om dit plan deze maand ter inzage te leggen. Zodra de exacte datum bekend is, wordt deze gedeeld via de nieuwsbrief en de gemeente. Het plan zal voor een periode van 6 weken ter inzage liggen. Tijdens deze periode is het mogelijk om inhoudelijk op het plan te reageren. De gemeente beantwoordt alle reacties.

Verloopt de bestemmingsplanprocedure volgens planning, dan verwachten we in het eerste kwartaal van volgend jaar een vastgesteld bestemmingsplan te hebben. Hierna kan het ontwerpproces worden opgestart.

Molenhoekdag
Afgelopen weekend was het weer zover: Molenhoekdag. Uitgegroeid van een klein buurtfeestje tot een gevarieerd tweedaags dorpsfeest voor de hele regio. Namens project Molenhoek-Zuid waren we aanwezig op de kinderklusmarkt, waar kinderen bouwhekdoeken konden beschilderen en huisjes in elkaar konden zetten. Hierboven zie je enkele beelden van de geslaagde Molenhoekdag (foto's: fotowerkt.nl).