bus auto fiets
Menu

Geïnteresseerden aan het woord

Wat typeert Molenhoek als woonplaats? Welke voorzieningen zijn er al en waar hebben huidige en toekomstige bewoners behoefte aan? Om hier inzicht in te krijgen, hebben we geïnteresseerden vragen voorgelegd over hun wensen op het gebied van voorzieningen, ligging, woning en meer.

Een nieuwe, groene wijk

Een belangrijke wens van de ondervraagden is dat de nieuwe wijk goed aansluit bij het dorp en geen aparte, losstaande wijk wordt. Ook is er behoefte aan genoeg groen in de wijk en een goede verbinding met de naastgelegen Maas. Deze aspecten worden uitgewerkt in de gebiedsvisie van Molenhoek-Zuid, waarin veel aandacht is voor een goede inpassing van de nieuwe wijk in de omgeving.

Ook sociale controle, variatie qua leeftijdsgroepen en de organisatie van activiteiten en evenementen worden over het algemeen als belangrijk beschouwd door de ondervraagden.

Dit zegt men:

 • “Molenhoek is een vrij rustig dorp, waar mensen wonen vanwege de rust. Nieuwe mensen worden niet als vreemde gezien.”

  “Molenhoek is een vrij rustig dorp, waar mensen wonen vanwege de rust. Nieuwe mensen worden niet als vreemde gezien.”

 • “Iedereen in Molenhoek zegt elkaar gedag.”

  “Iedereen in Molenhoek zegt elkaar gedag.”

Voorzieningen in de omgeving

Alle belangrijke voorzieningen liggen op loopafstand van het plangebied van Molenhoek-Zuid: van een bassischool en winkelcentrum tot sportverenigingen en een bushalte. Zo kun je lopend of op de fiets naar de voetbalclub, ben je binnen 10 minuten in Nijmegen en is er voor jong en oud genoeg te beleven in de omgeving.

Dit zegt men:

 • “Er is een buitenschoolse opvang bij de naastgelegen sportvereniging, met ruimte voor sport en spel.”

  “Er is een buitenschoolse opvang bij de naastgelegen sportvereniging, met ruimte voor sport en spel.”

 • “In het winkelcentrum van Molenhoek heb je het Lees- en OntmoetingsPunt voor ouderen. Hier worden regelmatig bingo’s en pubquizzen georganiseerd.”

  “In het winkelcentrum van Molenhoek heb je het Lees- en OntmoetingsPunt voor ouderen. Hier worden regelmatig bingo’s en pubquizzen georganiseerd.”

 • “Het dorp heeft voldoende voorzieningen. Voor grote boodschappen gaat iedereen een dorp verder.”

  “Het dorp heeft voldoende voorzieningen. Voor grote boodschappen gaat iedereen een dorp verder.”

Een duurzame en moderne woning

Duurzaamheid, betaalbaarheid en een moderne uitstraling worden vaak genoemd bij de vraag wat men belangrijk vindt bij een nieuwe woning. Het plan is om met Molenhoek-Zuid een grote variatie aan woningen te realiseren in diverse prijsklassen. Zo is er straks zowel voor starters, doorstarters als senioren een mooie woning te vinden op deze prachtlocatie in Molenhoek.

Dit zegt men:

 • “De ligging van Molenhoek-Zuid is prachtig. Dit komt voornamelijk doordat je dicht langs het water zit. Dit geeft een vrij gevoel.”

  “De ligging van Molenhoek-Zuid is prachtig. Dit komt voornamelijk doordat je dicht langs het water zit. Dit geeft een vrij gevoel.”

 • "Ik vind het belangrijk dat mijn woning duurzaam is en een moderne uitstraling heeft."

  "Ik vind het belangrijk dat mijn woning duurzaam is en een moderne uitstraling heeft."

Update

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte